Skip to content

presentació de LA BELLA FUGIDA a BCN i GRN

2011/03/16

Salutacions camarada,
mitjançant aquest escrit li informem que la setmana que ve el senyor Alain Urrutia i jo presentarem la novel·la gràfica LA BELLA FUGIDA (traducció del basc d’IHES EDERRA, Alberdania). El 23 de març serem al barri de Sants de Barcelona en la llibreria crítica La Ciutat Invisible a les 20:00. L’endemà, 24 de març, repetirem l’operació en la Llibreria 22 de Girona a la mateixa hora.
Vostè i els seus estan convidats. De la mateixa manera, i apel·lant a les nostres escasses ramificacions en ambdues localitats, li agraïm la difusió d’aquest missatge.
Cordialment,
Hedoi Etxarte i Moreno

Aquí teniu el text de presentació del acte publicat en la web de la Ciutat invisible:

El proper 23 de març a les 20.00h presentem l’edició en català d’aquesta petita raresa: La bella fugida.

És més aviat un experiment, una novel·la gràfica (o potser post-novel·la gràfica?) que combina estils i recursos impropis del gènere: periodisme en forma de crònica i entrevista; imatge hiperrealista, historieta clàssica a dues vinyetes per pàgina; poesies, referències bibliogràfiques i enllaços a Internet.

Etxarte i Urrutia ens presenten la història d’una parella hetero que viu a la República Basca Lliure, annexionada a França des de la guerra de successió, juntament amb Catalunya. Una societat on el nacionalisme abertzales és d’extrema dreta i busca l’annexió del Regne d’Espanya. Els protagonistes són en Joanes i l’Olga, fotògraf i mestra, respectivament.

El fil argumental fa salts entre les tensions i els buits del model tradicional de parella occidental -entès com a únic refugi possible-, en una conjuntura global de competitivitat i individualisme, en què les persones viuen ultraestimulades en un context hipermediat, fet que genera una nova identitat i percepció col·lectives, en què la intimitat queda diluïda.

Un assaig sobre la conquesta i l’alliberament, la seducció i l’enamorament, el desig i el tedi, que fa salts insòlits entre ficció i realitat, entre àmbit públic i privat, personal i polític. Una combinació estranya d’humor càustic i agressivitat intel·lectual.

El llibre ha estat publicat en basc, castellà i català i presenta, al nostre entendre, un parell de pegues.
Els salts de l’àmbit públic al personal no estan del tot ben lligats, generen certa confusió narrativa. De l’altra, el format paper fa que no es pugui treure tot el suc als enllaços.

Confiem que parlar amb els autors ens ajudi a esvair alguns dubtes.


Advertisements
No comments yet

Utzi erantzun bat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Aldatu )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Aldatu )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: