Skip to content

TOTHOM PARLA DEL TEMPS, NOSALTRES NO. Xerrada a BCN

2011/04/20


[!] a l’Euskal Etxea de Barcelona TOTHOM PARLA DEL TEMPS, NOSALTRES NO. Com parlar de LA BELLA FUGIDA sense parlar de LA BELLA FUGIDA [en espanyol]

El proper dia 4 de maig, a les 20h, xerrada de “La bella fugida” (Ihes ederra) a càrrec d’Hedoi Etxarte. Gratuït [cas]. La Bella Fugida (Alberdania 2010) és la traducció del basc al castellà de la novel·la gràfica Ihes ederra (Alberdania 2009). El còmic va ser creat per Hedoi Etxarte (Pamplona 1986) i Alain M. Urrutia (Bilbao 1981). El text ha estat traduït i posat en pàgina a l’espanyol pels autors del treball original. Al costat de la traducció, el llibre tindrà versió en català (La Bella Fugida traduït per Carme Oliveras, Alberdania 2010). El llibre té una introducció en anglès escrita pel britànic Anaven Zaldua, professor de la Universitat de Oxbridge.
La Bella Fugida explica la història d’una parella heterosexual que viu en la República Lliure Basca. Joanes Apaolaza és fotògraf i Olga Perls mestra. La conquesta amorosa i la territorial són els eixos d’aquesta novel·la gràfica. Els temes que conformen el llibre són la colonització, els lligams i la impossibilitat d’alliberar-se de territoris, cossos i cultures. El resultat és una realitat alternativa, no menys asfixiant que la conjuntura no-fictícia.
El llibre és un joc que sol ser comú en la vida diària però aplicat, aquesta vegada, a escala major: per què no repetir les preguntes sobre el fortuït del fet amorós a qüestions polítiques o territorials.

Datorren maiatzak 4an, arratsaldeko 20etan, Ihes ederra liburuari buruzko hitzaldia, Hedoi Etxarte egilearen eskutik. Doan (gazteleraz). Asteazkena eguzkitsu dator: Sozialistische Deutsche Studentenbund-en afixa batetik habiatuta Ihes Ederra (La Bella Fugida, 2010) liburuaren glazisetan sortutako gaien inguruko espitxa. Goizaldean eta goizean goiz, hodei maskal batzuk gera litezke, baina ez dute luze iraungo eta giro eguzkitsua nagusituko da aipu bakanetatik habiatuta. Ipar-ekialdeko haize ahula ibiliko da. Tenperatura maximoek gora egin eta giro epelagoa izango dugu, termometroa arratsaldearen hasieran 20 ºC-ren bueltan ibiliko da.
Hitzaldia eta irudiak.

http://www.literaldia.com/

http://blog.euskaletxeak.org/2011/04/14/tothom-parla-del-temps-nosaltres-no/

https://joanesapaolaza.wordpress.com/la-bella-fugida-edicio-en-catal/

http://www.alainurrutia.com

http://www.myspace.com/hedoietxarte

Advertisements
No comments yet

Utzi erantzun bat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Aldatu )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Aldatu )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: